Gespecialiseerde behandelingen

Nagelreconstructie (Onychoplastie)

Wanneer wordt een nagelreconstructie toegepast?

Een afgescheurde of afgebroken nagel kan terug opgebouwd worden als er nog 1/3 van de natuurlijke nagel aanwezig is. 

Hoe?

Als het gaat om een puur esthetische nagelreconstructie zonder onderliggende problemen wordt er gebruik gemaakt van gelacy. Het is gemakkelijk aan te brengen en in vorm te vijlen.

Heb je last van een lelijke schimmelnagel, dan kunnen de aangetaste delen zo veel mogelijk verwijderd worden. Ook hier geldt dat de nagel terug kan opgebouwd worden als er nog 1/3 van de natuurlijke nagel over blijft.

In dit geval maak ik gebruik van sculpture gel.  Deze gel is transparant, zo kan de nagel verder worden behandeld met een anti-schimmel product.

Sculpture gel heeft ook een liftende werking, waardoor het eveneneens kan gebruikt worden om convexe (ronde) nagels of tunnelnagels te begeleiden bij hun groei. Zo gaan ze terug rechter komen en wordt voorkomen dat ze gaan ingroeien.

Duur: hangt af van de te reconstrueren nagel(s)

Prijs:  €20 per nagel (+ nodige behandeling zoals bv verwijderen schimmel, ...)

 

Wens je een afspraak voor een nagelreconstructie, stuur me dan via 1 van onderstaande knoppen enkele foto's van de te herstellen teennagel(s) zodat ik kan inschatten of het mogelijk is deze reconstructie(s) te doen.  Ik neem dan zelf contact met je op.   


Silicone Orthese (Orthoplastie)

Waarvoor dient een orthese?

Een silicone orthese is een hulpmiddel dat een bepaald deel van je voet ontlast of corrigeert en zo je voetprobleem aanpakt. Zo kan het bijvoorbeeld hulp bieden bij een likdoorn tussen of op de zijkant van je tenen.

De orthese moet eenmalig op maat gemaakt worden en als je hem goed verzorgt gaat hij een hele tijd mee.

Duur: hangt af van het soort orthese dat gemaakt moet worden

Prijs:  vanaf €15 (afhankelijk van de grootte)

Wil je een orthese laten maken, maak dan eerst een afspraak voor een gespecialiseerde voetverzorging. Zo kan ik je voeten eerst eens van dichtbij bekijken en dan maken we samen een vervolgafspraak voor de orthese.