Nagelreconstructie (Onychoplastie) met Sculpture gel

 

Wat is een nagelreconstructie met sculpture gel?

Een nagelreconstructie wordt gebruikt om beschadigde nagels te herstellen. Nagels waar onderliggende problemen zijn (schimmel, ingegroeide nagels, ...) herstel ik met sculpture gel.

 

Sculpture gel

Sculpture gel kan gebruikt worden als er sprake is van een schimmelnagel omdat er een anti-schimmelproduct kan gebruikt worden in combinatie met de nagelreconstructie. Doordat de gel doorzichtig is kan de schimmel ook in de gaten worden gehouden terwijl je nagel er toch al beter uitziet.

Vanwege de trekkracht van sculpture gel wordt deze ook gebruikt bij ingroeiende nagels, tunnelnagels, stootnagels, ...

 Een tunnelnagel is een nagel die 'krom' staat in plaats van recht.

Een stootnagel ontstaat wanneer je teentop dikker is zodat de nagel niet meer omhoog kan groeien en in plaats daarvan naar beneden gaat groeien, waardoor je dan weer last krijgt van tunnelnagels en ingegroeide nagels.

Wanneer wordt een nagelreconstructie toegepast?

Een traumanagel kan terug opgebouwd worden als er nog 1/3 van de natuurlijke nagel aanwezig is. 

Let op:

Als het gaat om een schimmelnagel, dan moeten de aangetaste delen van de nagel zoveel mogelijk verwijderd worden. Dit gebeurt met een elektrisch freestoestel. Uit het handvat van dit toestel wordt water gespoten om te voorkomen dat de huid verbrandt door het hoge toerental van de frees. Sculpture gel moet echter op een droge nagel worden aangebracht, om te voorkomen dat er vocht onder de nagelreconstructie komt te zitten. Schimmels houden namelijk van vocht! De nagel kan eventueel onder een led- of UV-lamp gedroogd worden, maar om geen risico te nemen verwijder ik de aangetaste nageldelen op de eerste afspraak, en dan maken we een tweede afspraak om de nagelreconstructie toe te passen. Dit liefst in dezelfde week.

Bij een tunnelnagel geldt hetzelfde: er moet een stuk van de nagel 'gezaagd' worden, wat eveneens met een natfrees gebeurt. Hier is het dus ook best om de reconstructie op een ander moment te doen, zodat de nagel goed kan drogen. 

Dit wordt allemaal besproken tijdens je eerste afspraak. Hou hier in ieder geval rekening mee.

 Prijs: Je boekt best een Gespecialiseerde voetverzorging. Deze kost €40 voor 1h. Per kwartier extra wordt er €10 bij aangerekend. De nagelreconstructie komt op €20 per nagel. Verder dient de schimmelnagel thuis verder behandeld te worden. Zie Natural nail-cure drops en nail-cure oil.

Hou er rekening mee dat een schimmel lang nodig heeft om volledig te verdwijnen.

Een tunnelnagel of ingegroeide nagel kan al na enkele behandelingen verbeteren.

 

Wens je een afspraak voor een nagelreconstructie, stuur me dan via 1 van onderstaande knoppen enkele foto's van de te herstellen teennagel(s) zodat ik kan inschatten of het mogelijk is deze reconstructie(s) te doen.  Ik neem dan zelf contact met je op.