Blauwe nagel

Een blauwe teennagel wordt ook wel een runners toe of hardlopersteen genoemd. Het is een bloeduitstorting onder te nagel die wordt veroorzaakt door een directe klap of een herhaald trauma. Het is vaak pijnlijk. Als de pijn niet te verdragen is kan er een klein gaatje in de nagel geboord worden om de druk te verlichten.

Een blauwe teennagel komt regelmatig voor bij sporters, vooral wandelaars, lopers, voetballers, balletdansers,... omdat er regelmatige druk wordt uitgeoefend op de teentoppen.

Soms komt de nagel los te staan en valt hij af, maar vaak groeit de blauwe kleur gewoon mee uit. Dit kan wel even duren.

Krijg je een blauwe teennagel door een ongelukje dan is het natuurlijk niet te voorkomen. Beoefen je 1 van bovenvermelde sporten, dan kan het nuttig zijn om voorzorgen te nemen. Zo kan je bv een silicone teenkapje over je grote tenen trekken. Of waarom probeer je geen Wandelwol?

Wandelwol antidruk-wol is door zijn natuurlijke afkomst biologisch afbreekbaar. De wol absorbeert transpiratievocht en ventileert. Wandelwol zorgt voor warme voeten in de winter en verkoelt in de zomer. De antidruk-wol verzacht ontstane blaren en voorkomt blaarvorming. Werkt druk-ontlastend en is een behoud voor teennagels en voeten. Probeer het zeker eens uit!