Hoe herken je een goede pedicure?

Pedicurepraktijken schieten de laatste jaren als paddenstoelen uit de grond. Jammer genoeg hebben die niet allemaal de juiste opleidingen gevolgd. Wist je dat je bij bepaalde 'scholen' in 6 lessen pedicure kan worden? Er zijn zelfs online cursussen!
Ik heb 2 jaar schoonheidsverzorging gevolgd bij Syntra, 2 jaar voetverzorging bij cvo en nog een jaar gespecialiseerde voetverzorging bij cvo. Ik volg ook nog jaarlijks bijscholingen. Het is maar dat je het weet 😉

Waar je op moet letten als je voor de 1ste keer een nieuwe pedicure bezoekt:

  • Wordt er gebruik gemaakt van een voetbad met bubbels? Dit voelt aangenaam maar is NIET hygiënisch. Een voetbad met leidingen kan nooit volledig steriel gepoetst worden. Heeft de klant voor jou een schimmel of wrat, en heb jij toevallig ergens een wondje? Dan kan er schimmeloverdracht plaatsvinden. Een 'simpel' voetbadje (een gewone kuip) kan wel schoon gehouden worden.
  • Heeft de pedicure een plaats waar materiaal ontsmet kan worden? Heeft hij of zij een ultrasoon apparaat? Ziet alles er proper uit?
  • Worden je nagels mooi RECHT geknipt?
  • Krijg je een goede voeten inspectie?
  • Wordt er een dossier bijgehouden van je behandelingen? Dit is een manier om eventuele problemen op te volgen. Best is als er ook foto's van je voeten worden genomen. 


Als al deze vragen (behalve de eerste dan) met een JA kunnen beantwoord worden, dan zit je goed 😃