Waarom voetcrème smeren en welke?

Waarom moet je je voeten hydrateren?

Om te voorkomen dat je voeten uitdrogen (denk aan eelt, kloven,...) moet je ze hydrateren. Dit doe je door je voeten dagelijks in te smeren met een degelijke voetcrème.


Vooral in de zomer, wanneer je meer op blote voeten loopt en in chloorwater zwemt, op het strand in de zon gaat liggen,... is het goed om extra aandacht aan je voeten te schenken.

Wanneer je voeten uitdrogen en je droge huid barst, ben je veel vatbaarder voor infecties dan bij een sterke intacte huid. Daarnaast zorgt een verzorgende crème er ook voor dat je heerlijk zachte voeten krijgt.

Let op: smeer geen voetcrème tussen je tenen! De huid tussen je tenen droogt nl minder snel en een voetcrème verhindert de afvoer van transpiratievocht. De huid kan dan verweken en een weke huid is kwetsbaarder voor beschadiging.

Welke voetcrème?

Een goede hydraterende voetcrème bevat vaak ureum en lanolineUreum zorgt dat de huid beter water opneemt, waardoor deze zachter wordt. Lanoline herstelt droge, geïrriteerde huid.

Er zijn veel verschillende merken op de markt maar een goede voetcrème hoeft niet duur te zijn. Zelf gebruik ik Bio Balance Voetcrème Care & Refresh 75ml omdat deze goed hydrateert, hij trekt snel in en heeft ook geen overweldigende geur. Je ruikt subtiel een lavendelgeurtje. Qua prijs-kwaliteit vind ik deze crème zo goed dat ik hem ook in mijn praktijk gebruik en verkoop. Kom hem dus zeker eens uitproberen! 

Tip: Heb jij wat te lang gewacht met smeren zodat je al last hebt van kloven? Bio Balance heeft ook een heel goede crème tegen kloven. Je vindt hem hier: Bio Balance Klovenbalm

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.