Knutselen met je voeten: Thema Pasen

Paasvakantie! Altijd leuk om de kinderen creatief bezig te houden en als er dan een feestdag is, is het thema vlug gekozen! Ik begin dan op google en pinterest te zoeken en mijn dochters kiezen dan wat ze uiteindelijk willen maken.  Ook al is het een tweeling, de momenten dat zij het met elkaar eens zijn kan ik op 1 hand tellen. Ik ging er dan ook vanuit dat we ook dit keer weer 2 verschillende knutselideeën gingen volgen en... ik kreeg ongelijk. Het ideetje dat ik vond was nl zo leuk dat het direct ok was. En het beste van al: ze mochten knutselen met VOETEN 😀

Je vindt het via deze link: Paashaas-knutselen-met-voeten.pdf (gillesa.nl)

We hebben het wel ietsje anders aangepakt omdat we geen zin hadden in teveel gesmos 🫣 In plaats van de voeten te verven hebben we de voeten overgetekend. 

Stap 1: Teken de voeten van het kindje 2x over op gekleurd papier. Pas op: blijkbaar kriebelt dit nogal hard wanneer je met het potlood langs de voetjes gaat.  Daardoor kan het zijn dat de voeten niet perfect getekend zijn.

stap 2: Knip de voeten uit; als ze niet perfect getekend zijn knip je het zo, dat de voetjes er toch degelijk uitzien. Je moet nu dus 4 voeten per kind hebben.

Stap 3: Teken op een geel blad 2 cirkels: dit worden het hoofd en het lijf van ons paaskonijn. Wij gebruikten een dessert potje en een bordje om mooie ronde vormen te tekenen. En dit knippen we weer uit.

Stap 3: Knip uit wit papier (wij gebruikten witte vilt omdat je dan zo'n 3D effect creëert) een cirkel voor de buik (wij gebruikten hetzelfde bordje dat we voor het hoofd hadden gebruikt om de cirkel te tekenen, de maat was perfect). Vervolgens plak je die cirkel op de buik.

Stap 4: Maak het gezicht. Je kan alles tekenen of zoals mijn dochters het deden: voor de ogen gebruikten ze wiebeloogjes (uit de Action), de neus knipten ze uit roze papier en dan tekenden ze de mond en snorharen met een zwarte stift.

Stap 5: Plak 2 'voeten' aan het hoofd zodat je paaskonijn oren krijgt en gebruik de andere 2 als pootjes. En klaar is je konijn!

Zalig Pasen!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.