Onmisbaar op vakantie

Ik ga op reis en ik neem mee: ondergoed, zwemgerief, tandenborstel, ... en wat neem je mee voor je voeten? Dat hangt allemaal af van het soort vakantie!

Ga je

op wandelvakantie (= actieve vakantie)?

Als je veel gaat wandelen is het best dat je eerst nog langs de pedicure gaat voor je vertrekt. De pedicure kan je nagels op de perfecte lengte knippen (wist je dat je blauwe nagels krijgt als je nagels te lang zijn en je veel loopt of wandelt?), overmatig eelt wordt verwijderd (een klein laagje laat de pedicure staan omdat jouw voeten die bescherming nodig hebben) en kleine ongemakken worden verholpen.

Het is altijd verstandig om Wandelwol mee te nemen voor als je onderweg druk begint te voelen. Een hoopje wandelwol op de drukplaats kan bleinen voorkomen!

Draag katoenen sokken en zorg dat je voor elke vakantiedag een vers paar bij hebt. 

Verwen je voeten voor het slapen gaan met een goede voetcrème (bv Refreshing Footcare).

Heb je last van zweetvoeten? Zorg dan dat je tenminste 2 paar wandelschoenen bij hebt zodat je altijd een droog paar hebt. Wat ook goed is voor zweetvoeten: Natural myco-cure (schoen- en sokkenspray).

op strandvakantie (= passieve vakantie)?

Zon, zee en strand drogen de huid van je voeten uit. Je smeert je gezicht, rug, buik, billen, … in met zonnecrème, vergeet dan ook je voeten niet! Ze kunnen net zo goed verbranden (ook in sandalen of open schoenen). Ook 's avonds kan je ze best insmeren met een goede voetcrème (bv Refreshing Footcare). Dat houdt de huid soepel en gezond. En nee, een pot Nivea volstaat niet, voeten hebben echt crème nodig die speciaal voor hen werd ontwikkeld. 

Spoel je voeten af nadat je op het strand bent geweest. Zand schuurt en kan irritatie veroorzaken. Droog je voeten goed af om schimmels te voorkomen.

Doe je nagellak op je teennagels? Vergeet dan zeker geen basecoat! Dit is een doorzichtige laag die je aanbrengt voor de kleur. Waarom? Om te voorkomen dat de kleur in je nagels dringt want zo krijg je witte of gele nagels. Als je liever niet met potjes nagellak zeult op vakantie kan je vlak voor je vertrek ook langs de pedicure voor Gellak  . Zo blijven je nagels er heel je vakantie lang mooi uitzien en jij hebt tijd om andere dingen te doen!