Tips voor wandelaars

Je hebt het vast al gemerkt: na al die regen van de laatste maanden komt EINDELIJK de zon al eens piepen! En dan kriebelt het bij velen van ons om die wandelschoenen weer aan te trekken!

Bij mij toch, ik hou wel van een stevige wandeling! Liefst ergens in de bossen. Die hebben we hier in 'Hertals' gelukkig genoeg! Begin jij goed voorbereid aan je wandeling?

Je hebt nodig:

  • Stevige wandelschoenen (zorg dat ze ingelopen zijn om bleinen te voorkomen!). Toen wij vorige zomer op wandelvakantie gingen in Oostenrijk waren we zo 'slim' om vlak voor ons vertrek nog wandelschoenen aan te schaffen. Niet zo'n goed idee om schoenen mee te nemen die niet ingelopen zijn. Gelukkig hadden we wandelwol bij (lees ietsje verder).
  • Goed passende kousen of sokken (niet te strak, anders krijg je blauwe teennagels!)
  • Zorg dat je teennagels niet te lang zijn (maar ook niet te kort, anders gaan ze ingroeien)
  • Flesje water (om gehydrateerd te blijven, niet enkel je keel maar ook je huid). Een gezonde snack is ook altijd een goed idee voor de kleine honger onderweg.
  • Wandelwol (voor als je toch ergens pijn begint te voelen onderweg), en vergeet ook geen 'plakkers' , zeker als je kinderen bij hebt. Het zou niet de eerste keer zijn dat er eentje valt en schaafwonden overhoudt. Daarom neem ik ook altijd een flesje ontsmettingsmiddel mee als we met het hele gezin gaan wandelen.