Leuke wandelroutes met kinderen (in de Kempen)

In de vorige blog gaf ik al wat tips mee om je voor te bereiden op een wandeling. Nu het weer beter is kan je weer naar buiten toe. Wij gaan op zondag al eens graag een dagje wandelen met de kinderen. We hebben 2 dochters van 8 (bijna 9) en als je het woord 'wandelen' nog maar uitspreekt rollen ze al met hun ogen. Ze zitten nl liever op hun tablet of voor de TV (zoals zoveel kinderen zeker?)  We proberen dus altijd een toffe wandeling te vinden waar er voor kinderen ook iets te beleven valt. Soms lenen we dan ook nog eens de hond van mijn ouders (zelf hebben we 3 katten dus die laten we liever thuis) om het enthousiasme helemaal compleet te maken.

Deze wandelingen hebben we allemaal al uitgetest en ze werden allemaal goedgekeurd door onze dames (en Marcelleke de hond):

 

  • Kabouterberg in Kasterlee: berg op, berg af! Trap op en trap af, gekke bomen om in te klimmen, een echt kabouterpodium,... Let op: Kabouter Fientje wijst niet altijd de juiste weg aan! Extraatje in de zomer: kom je uit het bos dan staat er een ijsjeswagen te wachten!
  • Totterpad in Meerhout: neem voor de zekerheid rubberen laarzen mee!
  • Pagadderpad in Dessel: kei tof in de zomer! Badpak/bikini/zwembroek aan en volg het wandelpad door het riviertje! En poseren met de echte Pagadder!
  • Reuzenwandeling in de Schorre (Boom): zoek alle reuzen! Tip: Je vindt de 2 liggende reuzen in Tomorrowland!
  • Prinsenpark in Retie: regelmatig nieuwe zoektochten voor groot en klein! In de zomer kan je er ook iets drinken.
  • Stoerparcours in Herselt: voor stoere ouders en kinderen!

    Heb jij nog tips? Vul gerust aan 😉

Reactie plaatsen

Reacties

Lieve
4 maanden geleden

Blotevoetenpad in Boom, echt de moeite!