Kinder- en tienervoetverzorging

(tot 18 jaar)

Het is heel belangrijk dat voeten al van jongsaf goed verzorgd worden. Veel van de problemen die je krijgt op volwassen leeftijd ontstaan in de kindertijd.

 • Wil je zeker weten dat je de juiste voetverzorging geeft aan je kind of wil je je kindje ook eens een verwenmomentje geven mag je zeker eens een kinderpedicure boeken. 
 • In de tienertijd  krijgen jongeren vaak last van ingegroeide nagels. Meestal komt dit door de nagels verkeerd te knippen, te knellende schoenen, bepaalde sporten, ... Daarbij komt dat tieners meestal een vochtigere huid hebben (zweetvoeten!) en doordat deze zachter wordt kunnen nagels ook sneller ingroeien.  Ook hierbij kan een bezoek aan de pedicure hulp bieden.

 

Wat houdt de voetverzorging bij kinderen/tieners in:

 1. Knippen en vijlen van de nagels.
 2. Nagelriemen worden verzorgd.
 3. Nagels worden proper gemaakt.
 4. De huid wordt verzorgd.
 5. De behandeling wordt afgesloten met Dadi'Oil op de nagels (extra voedend) en een mini massage met Bio Balance voetcrème.
 6. Indien gewenst worden de teennagels gelakt. Voor kinderen tot 12 jaar raad ik nagellak op waterbasis aan. Deze is in de praktijk aanwezig. Wegens hygiënische voorzorgen dient het potje nagellak aangekocht te worden en mag het dus mee naar huis. Vanaf de leeftijd van 12 jaar kan gewone nagellak. Deze moet zelf worden meegebracht (omwille van hygiëne). Vergeet ook geen basecoat!

Kinderen tot 12 jaar mogen een cadeautje kiezen uit de grabbeldoos!

Bij kinderen wordt er geen freestoestel gebruikt; alles gebeurt handmatig. De reden hiervoor is dat de nagels van kinderen en jongeren (tot 18 jaar) nog broos zijn. Ze  moeten dus met zachtheid behandeld worden.

 

Ik geef niet standaard een voetbad omdat het voorkomt dat kinderen of tieners last hebben van ingegroeide nagels, en in dat geval is het best om de huid niet te veel te verweken. Ook bij wondjes aan de hielen kan het badzout een prikkend gevoel geven.  Heeft je kind of tiener nergens last van kan een voetbad extra worden bij gereserveerd.

 

Duur kinderpedicure: ongeveer 30 minuten

Prijs:

 • Standaard kinderpedicure: €25
 • Standaard kinderpedicure met nagellak: €35
 • Extra voetbad: €5

 

Duur tienerpedicure (12-18 jaar): 30-45 minuten (Indien er aandoeningen moeten worden behandeld en de behandeling dus langer duurt wordt er €10 per extra kwartier aangerekend. Bij tijdsgebrek wordt een nieuwe afspraak voorgesteld om de behandeling verder af te werken.)

Prijs:

 • Standaard tienerpedicure: €27
 • Standaard tienerpedicure met nagellak: €33
 • Extra voetbad: €5