Kinderpedicure 

(tot 12 jaar)

Het is heel belangrijk dat voeten al van jongsaf goed verzorgd worden. Veel van de problemen die je krijgt op volwassen leeftijd ontstaan in de kindertijd.

 • Wil je zeker weten dat je de juiste voetverzorging geeft aan je kind of wil je je kindje ook eens een verwenmomentje geven mag je zeker eens een kinderpedicure boeken. 
 • In België mogen pedicures geen wratten behandelen. Heb je het vermoeden dat je kind een wrat heeft, vraag dan raad aan de huisarts, dermatoloog of apotheker.

 

Wat houdt de voetverzorging bij kinderen in:

 1. Knippen en vijlen van de nagels.
 2. Nagelriemen worden verzorgd.
 3. Nagels worden proper gemaakt.
 4. De huid wordt verzorgd.
 5. De behandeling wordt afgesloten met Dadi'Oil op de nagels (extra voedend) en een mini massage met Bio Balance voetcrème.
 6. Indien gewenst worden de teennagels gelakt met kindernagellak. Dit is nagellak op waterbasis. Deze is makkelijk te verwijderen en niet schadelijk voor de nagels. In mijn praktijk gebruik ik de nagellakjes van Snails. Dit potje is inbegrepen bij de behandeling (reserveer dan een standaard kindervoetverzorging met nagellak). Omwille van hygiëne mag dit potje mee naar huis.
 7. Kinderen tot 12 jaar mogen een cadeautje kiezen uit de grabbeldoos!

 

Bij kinderen wordt er geen freestoestel gebruikt op de nagels; alles gebeurt handmatig. De reden hiervoor is dat de nagels van kinderen nog broos zijn en met zachtheid behandeld moeten worden.

Ik geef niet standaard een voetbad omdat het voorkomt dat kinderen  last hebben van ingegroeide nagels, en in dat geval is het best om de huid niet te veel te verweken. Ook bij wondjes aan de hielen kan het badzout een prikkend gevoel geven.  Heeft je kind  nergens last van kan een voetbad extra worden bij gereserveerd.

 Tienerpedicure 

(van 12 tot 18 jaar)

In de tienertijd  krijgen jongeren vaak last van ingegroeide nagels. Meestal komt dit door de nagels verkeerd te knippen, te knellende schoenen, bepaalde sporten, ... Daarbij komt dat tieners meestal een vochtigere huid hebben (zweetvoeten!) en doordat deze zachter wordt kunnen nagels ook sneller ingroeien.  Ook hierbij kan een bezoek aan de pedicure hulp bieden.

 

Wat houdt de voetverzorging bij tieners in:

 1. Knippen en vijlen van de nagels.
 2. Nagelriemen worden verzorgd.
 3. Nagels worden proper gemaakt.
 4. De huid wordt verzorgd.
 5. De behandeling wordt afgesloten met Dadi'Oil op de nagels (extra voedend) en een mini massage met Bio Balance voetcrème.
 6. Indien gewenst worden de teennagels gelakt met gewone nagellak. Vanaf 12 jaar kan dit gerust, maar vergeet geen basecoat! Dit is een doorschijnenende nagellak die als basislaag dient zodat de uiteindelijke kleur niet in de nagelplaat kan dringen (waardoor deze zou kunnnen verkleuren). Omwille van hygiëne moet de nagellak (en basecoat) zelf worden meegebracht naar de afspraak.

 

Behandeling Prijs
Standaard Kinderpedicure (duurt ongeveer 30 minuten) €25
Standaard Kinderpedicure met nagellak (potje kindernagellak inbegrepen) €35
Standaard tienerpedicure (duurt ongeveer 30-45 minuten) €27
Standaard tienerpedicure met nagellak (zelf mee te brengen, ook een basecoat voorzien!) €33
Extra voetbad €10