Voetenschaamte

De bomen staan in bloei, teken dat de lente er aankomt! En dan... zomer! Blote voetenweer!

Niet iedereen is daar zo blij mee. Wist je dat meer dan de helft van de Belgen zich schaamt voor zijn of haar voeten? Dat merk ik ook bij mij in de praktijk. Dan zeggen mensen: 'Ja ik heb wel lelijke voeten hè'.  Zelf zie ik dan meestal niks mis aan die voeten (ik ben dan ook wel wat gewend ;-)). Ja oké de ene heeft een scheve kleine teen, de andere een bult op of naast de tenen, wat eelt, ... Maar zal ik je een geheim verklappen? Niemand heeft perfecte voeten! Niemand is perfect PUNT.

Heb je last van een schimmelnagel? Nee jij hebt geen gebrek aan hygiëne! Je hebt waarschijnlijk een trauma opgelopen door je teen ergens te stoten (soms zonder dat je het doorhebt), misschien ben je ziek geweest? Wie weet ben jij wel supersportief en ga je vaak zwemmen? Of naar de sauna? 

Heb je een scheve teen? Als jij anderen daar niet constant op wijst heeft niemand het vast opgemerkt? Behalve dan die pedicure die op terrasjes alleen maar naar de voeten van mensen kijkt (ja ik pleit schuld).

Is je nagel afgebroken of groeit hij niet meer? Wist je dat je dat met  een nagelreconstructie kan oplossen? Geen mens die het merkt!

Heb je verdikte nagels? Wist je dat de pedicure dat makkelijk kan verdunnen en terug een mooie vorm aan je nagel kan geven?

Schaamte voor je voeten maakt niet alleen dat je niet graag sandalen of open schoenen draagt, het heeft ook een negatieve impact op je zelfvertrouwen.

Als je al beter voor je voeten gaat zorgen gaat die schaamte vast veel minder zijn! Je zou je verbazen wat een boost je zelfvertrouwen krijgt als je voeten netjes zijn. Wist je dat regelmatig een puimsteen en voetcrème gebruiken al wonderen doet voor voeten vol eelt en kloven? En dat een schimmel wel hardnekkig is maar niet ongeneesbaar?

Zet je voet dus over die drempel en maak eens een afspraak bij de pedicure, je krijgt er zeker geen spijt van!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.