Tips

om je voeten zomerklaar te maken

 

Eelt en/of hielkloven

Heb je al last van eelt en/of kloven op je hielen  dan ga je hier in de zomer ook last van hebben, vooral als je veel slippers draagt. 

Nadeel van slippers (of 'teensletsen' zoals wij ze in de Kempen ook wel eens noemen 😉):

  • Je voet staat instabiel en je grijpt constant met je tenen die slippers vast. Er ontstaat veel wrijving om ze niet te verliezen en daardoor krijg je meer eelt, zelfs meer dan wanneer je blootvoets zou lopen.
  • De hiel steekt vaak over de rand van de slipper heen en wordt bij het lopen zwaar belast. De drukverdeling in platte slippers zorgt voor overmatige druk aan de zijkanten van je hielen. De huid beschermt zichzelf door middel van eeltvorming.

Bovendien droogt je huid in de zomer ook sneller uit, waardoor je ook weer sneller eelt krijgt.

Als je niets doet gaat de eelt hard worden (zachte eelt heb je nodig om je voet te beschermen, dus nooit alles verwijderen), de huid wordt minder elastisch en gaat op den duur scheuren, en er ontstaan kloven.
Je kan ook likdoorns krijgen. Dit is eelt die naar binnen groeit. Het voelt aan of er een naald in je voet wordt gestoken bij elke stap die je zet.

 

Reden genoeg dus om op tijd actie te ondernemen:

  • Scrub je voeten regelmatig om dode huidcellen te verwijderen.
  • Verwijder eelt met een puimsteen of een voetvijl (gebruik best geen rasp).
  • SMEREN SMEREN SMEREN: een hydraterende voetcrème (zie Producten) is levensnoodzakelijk voor je voeten. Zo voorkom je uitdroging. 'Jamaar dat is zo vettig zo'n voetcrème' hoor ik je denken. Maak er een gewoonte van om bv tijdens je dagelijkse favoriete tv programma je voeten in te smeren. Tegen de helft van je programma is de crème al ingetrokken. Of smeer ze in in bed terwijl je nog even op je smartphone tokkelt. Je gaat zien, dagelijks smeren doet WONDEREN 😇
  • Als je lang op je voeten moet staan: je gaat wandelen, shoppen,... draag dan best stevige schoenen.

Zonnecrème 

Denk eraan om ook je voeten in te smeren tegen zonnebrand! Ze zien het hele jaar geen zon, in tegenstelling tot je gezicht, armen, benen...

Ga je naar het strand dan krijgen je blote voeten in het zand nog eens een goede scrub-beurt waardoor ze kwetsbaarder worden. Tel daar dan nog de warme zonnestralen bij en voor je het weet zijn je voeten verbrand. 


Gellak

Geen zin om je nagellak mee te zeulen op reis en steeds weer basecoat, kleur en topcoat te smeren, om maar te zwijgen van de stinkende dissolvant (die vast al wel eens uitgelopen is in je koffer?). Laat dan vlak voor je op vakantie vertrekt een leuk gellak kleurtje op je teennagels zetten. Zo kan je weken aan een stuk genieten van een zomers kleurtje zonder al te veel moeite!