Herfst en winter

Hoe en waarom je voeten in de herfst verzorgen (je ziet ze toch niet)?

  • Kloven, eelt: door het veelvuldig dragen van teenslippers tijdens de zomer, hebben we vaak meer last van kloven en eelt op de hielen. Dit kan zeer pijnlijk worden als je het niet verzorgt. Beste is een goede voetencrème (Voetcrème Bio Balance) te smeren. Als je al redelijke kloven hebt kan je best een klovencrème (Bio Balance Klovenbalm 75 ml) smeren en als je echt erge last hebt van eelt is een eeltcrème aangeraden (Bio Balance Calluscrème Bio 75 ml). 
  • Belang van warme voeten: heb je vaak last van koude voeten? Dan is je bloedsomloop waarschijnlijk niet optimaal. Afvalstoffen worden daardoor ook niet goed afgevoerd. Verwen je voeten tijdens deze koude maanden daarom minstens 1x per week met een warm voetenbadje. Niet alleen je bloedsomloop wordt hierdoor gestimuleerd, het werkt ook nog eens lekker ontspannend voor het slapen gaan. 
    Tip: waarom probeer je eens geen Spa Pedicure?
  • Geen nood aan nagellak: de koude maanden zijn ideaal om je teennagels rust te gunnen. Laat ze 'naakt', dus zonder nagellak zodat ze hun natuurlijke balans terug kunnen vinden. Veelvuldig gebruik van nagellak kan je nagels verkleuren en gellak maakt je nagels toch wat brozer. Dus laat je nagels aansterken in de herfst/winter. Ideaal voor je nagels is Dadi ‘Oil 3,75 ml.
  • Kans op schimmels: doordat je voeten in de koude maanden constant zitten opgesloten in dikke sokken en winterschoenen of -laarzen kunnen ze gaan zweten (vooral als de schoenen niet van leer zijn en de sokken niet van wol of katoen zijn). Zo ontstaat een broedplaats voor schimmels en bacteriën. Oplossing is om 2x per dag Anti-schimmel duo te gebruiken: je spuit 2x per dag HFL solution spray op het aangetaste deel van je voet (teen) en je masseert de teennagels met een druppeltje dadi oil. Wat zeer belangrijk is en meestal wordt vergeten: behandel ook je schoenen! 1x per week HFL Solution spray in elke schoen houdt de schimmels weg.