Handen

Welke stappen volg je voor een manicure thuis?

 1. Verwijder oude nagellak(resten) op de juiste manier. Dit wil zeggen met nagellakremover zonder aceton. Zorg dat alle nagellak weg is.
 2. Vijl je nagels: geef ze de vorm die jij verkiest (rond, vierkant, amandelvormig,...) maar zorg dat de vorm bij je vingers past. Om je handen er fijner te laten uitzien, is een ronde vorm beter dan een vierkante.
 3. Verwijder losse velletjes: dompel je vingers in een kommetje lauwwarm water om lelijke velletjes zacht te maken zodat je ze beter kan knippen.
 4. Duw de nagelriemen terug. Gebruik een bokkenpootje om voorzichtig je nagelriemen terug te duwen. Dit is belangrijk omdat je zo van kleine velletjes af geraakt en zo worden je nagels visueel groter.
 5. Polijst eventuele oneffenheden weg met een polijstvijl. Zo gaan je nagels opnieuw glanzen.
 6. Hydrateer je handen met een degelijke handcrème.
 7. Nu kan je nog je nagels lakken als je daar zin in hebt. Volg wel de juiste stappen: basecoat-kleur (twee lagen)-topcoat. Vooral de basecoat is belangrijk om te voorkomen dat de kleur in je nagels dringt en ze gaat verkleuren.
 8. Wil je nog iets extra dan kan je nog een scrub en handmasker gebruiken en daarna pas de handcrème.

Broze (breekbare) nagels

Wat kan je best vermijden:

 • te lang in bad zitten: van te warm badwater gaat niet alleen je huid verslappen, het verweekt ook je nagels (daarom dat altijd wordt aangeraden je nagels te knippen na bad of douche).
 • aanraking met chemicaliën: als je poetst of afwast draag je best handschoenen. De chemicaliën in poets- en afwasproducten kunnen je nagels uitdrogen. Koop hierom ook altijd nagellak ZONDER aceton. 
 • moeilijk te vermijden in Corona tijden maar handgels met alcohol drogen je handen en nagels sterk uit. Smeer daarom continu je handen en nagels in met een degelijke handcrème (Bio Balance handcrème camomille 75ml of 25ml) en nagelolie (ook zeer gezond voor je nagels is Dadi ‘Oil 3,75 ml )
 • overmatige druk op de tip van je nagel: om een blikje frisdrank te openen, om een sticker te verwijderen,... gebruik je beter de punt van een mes dan de punt van je nagel.

Alles wat je nodig hebt om je nagels te verstevigen vind je in ons Nagelverzorging setje

 


Gele vingers van het roken

Rokers hebben vaak last van verkleurde vingers.. De vingers worden geel door de rook die uit de sigaret langs de vingers trekt. In sigarettenrook zitten nicotine en andere stoffen. Deze slaan neer op de vingers en hierdoor worden ze geel. Het is hetzelfde als de vergeling van een wit plafond na langere periode binnenshuis roken.

Er zijn verschillende manieren om vingers weer normaal gekleurd te krijgen. De ene methode werkt beter dan de andere en hangt ook af van de harnekkigheid van de aanslag. Maar het is altijd het proberen waard.

Methode 1

De beste methode is natuurlijk stoppen met roken of minderen met roken. Hierdoor worden de vingers langzamerhand weer normaal van kleur.

Methode 2

Veel zwemmen, goed voor je conditie en je vingers worden door het chloorwater weer normaler van kleur.

Methode 3

Schuur de plekjes af met een stukje puimsteen en water waaraan je wat citroensap toevoegt.

Methode 4

Ik heb me laten vertellen dat tandpasta ook zou werken, maar dat heb ik persoonlijk nog nooit toegepast.