Tips

 voor een thuis-pedicure

Benodigdheden:

  • voetbad met lauwwarm water en eventueel olie of bruisbal 
  • handdoek
  • puimsteen/voetvijl 
  • nagelschaartje en nagelvijl
  • goede voetcrème

Stap 1: Voetbad

Neem een lauwwarm voetbad met eventueel wat olie of een bruisbal voor dat extra frisse 'Spa' gevoel. Week je voeten 10 á 15 minuten.

Stap 2: Droog je voeten af

Vergeet zeker niet tussen de tenen te drogen. Dit is een broeihaard voor bacteriën.

Stap 3: Maak je huid glad

Verwijder de dikke (harde) eelt onderaan je voeten en op de zijkant van je tenen met een puimsteen of een voetvijl. Gebruik zeker GEEN eeltrasp want hiermee beschadig je gemakkelijk de onderhuid. 

Stap 4: Hou je nagels in vorm

Knip steeds recht, NOOIT rond. De scherpe hoekjes kan je wat bijvijlen zodat je kousen niet haken. Knip je nagels ook niet te kort!

Stap 5: Hydrateer

Zeer belangrijk: sluit je verzorging steeds af met een goede voetcrème. Masseer goed in, zo stimuleer je ook de doorbloeding.

Eventueel Stap 6: Nagels lakken

De JUISTE manier om nagels te lakken

  1. Verwijder eventuele oude nagellak. Gebruik hiervoor nagellakremover ZONDER aceton.
  2. Lak eerst alle nagels met een basecoat. Dit is een doorschijnende laag die ervoor zorgt dat je nagellak niet in je nagels kan dringen en je nagels verkleurt.
  3. Lak dan in de gewenste kleur. Als je nagellak niet goed dekt kan je nog een tweede laag aanbrengen (wacht wel tot de eerste laag droog is).
  4. Eindig met een topcoat. Dit is wederom een doorschijnende laag (je kan kiezen tussen mat of glanzend) die ervoor zorgt dat je kleur langer mooi blijft zitten.
  5. Tot slot: geef je teennagels af en toe wat ademruimte. Met andere woorden: lak ze niet constant.