Silicone Ortheses

(Orthoplastie)

Wat?

Orthoplastie is een techniek waarbij ik voor jou een silicone orthese op maat maak. Een silicone orthese is een hulpmiddel dat een bepaald deel van je voet ontlast en zo je voetprobleem aanpakt. 

Voor welke problemen?

  • Likdoorns tussen de tenen
  • Eelt/likdoorns op teentoppen
  • Problemen veroorzaakt door hamertenen
  • Ruitertenen (overlappende tenen) 
  • ...

Hoe wordt de orthese gemaakt?

Om de orthese te maken gebruik ik Podiabland van Herbitas. Ik schat hoeveel ik hiervan ga nodig hebben voor jouw orthese en vermeng dit met enkele druppels katalysator. Deze laatste zorgt ervoor dat de silicone vaster wordt. Ik modelleer het silicone hulpstuk in de juiste vorm en laat het dan enkele minuten op zijn plaats zitten tot het zijn vaste vorm heeft aangenomen. Jij krijgt je orthese direct mee naar huis (tenzij er nog bijwerkingen nodig zijn) maar je mag het pas 24h later beginnen dragen.

Dragen van de orthese

Best is om de orthese niet direct hele dagen te dragen. Begin met enkele uurtjes per dag tot je voeten er aan gewend zijn. Draag steeds kousen over je orthese. 

Onderhoud

Je kan de orthese proper houden door hem af te spoelen met water en Dreft (of een ander middel). Let op: GEEN HEET water gebruiken! Best koud of lauw water.

's Nachts kan je hem in een plastic bakje (bv bakje voor beugel of tandprothese) bewaren, eventueel met wat talkpoeder (vangt zweet op). Gebruik je talkpoeder, vergeet dan niet af en toe een druppeltje natuurlijke olie op de silicone te druppelen want hij mag best 'vettig' blijven om scheuren te vermijden. 
Als je er zorg voor draagt gaat de silicone orthese enkele jaren mee.

Je kan geen online afspraak maken voor een orthese. Best is om een kennismakingsafspraak te maken zodat ik je voeten kan bekijken en indien een orthese hulp kan bieden maken we samen een nieuwe afspraak zodat ik deze voor jou op maat kan maken. Wil je deze eerste afspraak online maken, reserveer dan een gespecialiseerde pedicure.