Nagelreconstructie

(Onychoplastie)

Wanneer kan je een nagel laten heropbouwen:

  • Bij een traumanagel: bv stuk nagel is afgescheurd.
  • Bij een tunnelnagel
  • Bij een schimmelnagel: de aangetaste stukjes nagel worden verwijderd en de nagel wordt terug opgebouwd.

Gelacy

Heb je enkel een afgescheurde nagel en geen onderliggende problemen, dan gebruik ik gelacy voor  de heropbouw. 
Gelacy is een uniek product, het is geen gel en geen acryl. Het bezit wel de eigenschappen van harde gel en acryl. Het is zeer gemakkelijk en snel aan te brengen. Het wordt uitgehard onder een UV-lamp of onder een LED-lamp. 

Sculpture gel

Dit gebruik ik bij schimmel- en tunnelnagels. Eveneens makkelijk aan te brengen en wordt ook uitgehard onder LED- of UV-lamp.

Waarom bij schimmelnagels?

Het is transparant waardoor je de evolutie van de schimmel kan blijven opvolgen en je kan de schimmelnagels tegelijkertijd blijven verder behandelen. Ik heb hiervoor goede ervaringen met HFL solution Spray in combinatie met dadi olie . zie Producten

De aangetaste delen van de nagel worden zo ver mogelijk verwijderd en dan wordt de nagel terug opgebouwd.

Waarom bij tunnelnagels?

Sculpture gel heeft een liftend effect waardoor het de nagel recht gaat trekken. Grote kans dat je dan geen nagelbeugel gaat nodig hebben!

De ingroeiende zijkanten van de tunnelnagel worden weggeknipt en er wordt een groef aangebracht in de nagel. Vervolgens wordt de nagel weer opgebouwd.

Opgelet:
Om de nagel terug op te bouwen moet er 1/3 natuurlijke nagel blijven om de Gelacy of sculpture gel goed te laten aanhechten.
Voordeel is dat de natuurlijke nagel verder kan groeien onder de Gelacy en Sculpture gel.

Je kan over Gelacy gewoon je nagels lakken, niemand zal een verschil zien! Bij sculpture gel is gewone nagellak af te raden maar gellak is wel een mogelijkheid. Zie Gellak

Een nagelreconstructie kan zowel voor mannen als vrouwen.

Je kan een nagelreconstructie niet online boeken. Best is om een foto te nemen van de nagel(s) die je wil laten herstellen en deze aan mij te bezorgen via mail of whatsapp. Ik bekijk dan of een reconstructie mogelijk is en neem zelf contact met je op.

Nagelreconstructie bij traumanagel (gekwetste, afgebroken nagel):

Nagelreconstructie bij schimmelnagel: