Ontharen benen

Striphars

Om te ontharen gebruik ik striphars van het merk Depilève. Striphars wordt in een dun laagje aangebracht met een spatel of cassette (zelf gebruik ik de cassette) en vervolgens afgenomen met een papieren strip. Doordat de strip in de hars kleeft en de hars in de haren worden de haren samen met de strip afgenomen.

VOOR de ontharing

Voor ik de hars aanbreng reinig en hydrateer ik je benen met Tea Tree gel. Hierdoor zal de hars minder aan de huid kleven en beter aan de haartjes.

NA de ontharing

Door de hoge kleefkracht van striphars zal de huid na de ontharing wat kleverig aanvoelen. Daarom gebruik ik een Milk cleanser om alle kleefresten te verwijderen. Deze reinigt de huid niet alleen maar hydrateert, voedt en verzacht ze ook. 

 

AFTER-CARE TIPS:

Gezien de huid gevoeliger is na de ontharing, houd je best rekening met onderstaand advies.

  • Vermijd de eerste 24h zoveel mogelijk de zon! Gebruik zonnecrème met minimum beschermingsfactor 15, ook in de schaduw.
  • Neem na de ontharing geen warm bad en vermijd sauna of jacuzzi. Hitte kan ervoor zorgen dat de huid geïrriteerd wordt.
  • Gebruik gedurende 24 uur geen lichaamscrème met parfum.
  • Ga na de ontharing niet intensief sporten. Door te zweten in geopende en licht geïrriteerde poriën, kan je ontstekingen veroorzaken.
  • Voorkom ontstekingen van de haarfollikels door de huid goed te reinigen. Draag losse kledij zodat de huid goed kan ademen.
  • Scrub 1 à 2 keren per week. Door te scrubben houd je de huid mooi en gezond en kan je ingegroeide haren voorkomen. Vlak na de ontharing wacht je hier best 2 dagen mee.